1
1
Wagner arte frumoase si povesti

Bijuterii de lux  

      In vara lui 2009, Wagner Arte a lansat prima sa colectie de bijuterii de lux din portelan. Ana Wagner a pasit astfel in domeniul bijuteriei handmade, cu avantajul unui material extrem de putin folosit pe atunci in aceasta piata: portelanul. Pandantivele, inelele si bratarile au fost apreciate pentru rafinamentul desenului miniatural si finetea portelanului.

       Trei ani mai tarziu, in 2012, Casa de creatie Wagner a intrat intr-un nou univers, al bijuteriei handmade de lux. Noutatea este combinatia intre portelan, argint, aur si pietre semipretioase care a dus la aparitia unor piese de bijuterie sofisticate (colierele somptuoase, cerceii spectaculosi, bratarile si inelele montate in argint sau in aur; iar ca noutate absoluta - butonii barbatesti ).

       Picturile miniaturale, executate pe portelan, sunt inramate in monturi de argint sau aur si pietre semipretioase precum safirul, smaraldul , rubinul, citrinul, sau opalul. Tablourile miniaturale din portelan castiga astfel o noua ipostaza. Innobilate cu argint, aur si cu stralucirea radianta a pietrelor, micile portelanuri pictate devin podoabe, adevarate giuvaiere. Ideea este de "wearable art". Aceasta idee a fost plastic formulata de marele pictor Andre Derain care-si considera linia de bijuterii unicat drept "sculpturi portabile".

      Bijuteriile deosebite Wagner Arte deschid o noua viziune in lumea bijuteriei handmade de lux prin design inedit, prin combinatia de portelan cu aur, argint si pietre semipretioase, precum si prin calitatea de inalt nivel a finisajului pieselor de podoaba.