Portelan pictat
Wagner arte frumoase si povesti

Cadouri de lux din portelan pictat

   Marca "Wagner Arte frumoase si povesti" a devenit cunoscuta pe piata manufacturilor prin portelanurile pictate manual: seturi de ceai si de cafea, seturi de masa, bijuterii, obiecte de decor si corpuri de iluminat.

   Obiectele de portelan sunt decorate in tehnica clasica a picturii peste glazura. In decorul portelanului se folosesc pigmenti care se ard la 850 de grade Celsius. Portelanurile sunt innobilate prin decorarea lor cu metale pretioase - aur sau platina.

   Desenele sunt creatia Anei Wagner in colaborare cu pictorii atelierului. Artista spune ca portelanul reprezinta un suport, asa cum este si hartia sau panza, pentru lucrarile ei de grafica si pictura. Astfel Ana concepe decorul obiectelor din portelan intr-o maniera iesita din tiparele clasice, desi foloseste tehnici traditionale ale picturii pe portelan asa cum intalnim la Sevres sau la Meissen.

   Obiectele de portelan Wagner sunt semnate cu penita de fiecare decorator cu initialele numelui si anul in care a fost executata pictura. De asemenea, fiecare obiect de portelan este insotit de un certificat de autenticitate semnat in original de Ana Wagner.

   Manufactura Wagner detine si tehnica de decorare a portelanului numita decalcomanie. Aceasta tehnica permite imprimarea in serie mare a obiectelor de portelan care se ard tot la temperaturi inalte. Datorita acestei tehnici, manufactura poate raspunde comenzilor speciale, de ordinul sutelor de bucati, venite de la mari companii sau corporatii.

   Atelierul de creatie Wagner raspunde mai multor tipuri de solicitari: personalizari speciale, crearea de monograme si aplicarea acestora pe obiectele de portelan, modele la cererea clientului.

   Portelanurile ce poarta semnatura Wagner reprezinta cadori de lux si arta pura si pot fi transmise din generatie in generatie. Achizitionarea lor este o excelenta idee de cadou de Craciun, nunti (cadouri nasi, cadouri fini), aniversari si alte ocazii fericite pentru dumneavoastra, familie si prieteni.