Ana Wagner
Ana Wagner
1
1 2 3
Wagner arte frumoase si povesti

   Absolventa a Academiei de Arte Frumoase din Bucuresti, Ana Wagner este unul dintre artistii plastici care au marcat, in ultimii ani, arta portelanulului pictat din Romania.

   Ana Wagner este fondator si coproprietar, alaturi de sora ei, Irina Wagner, al atelierului si galeriei "Wagner arte frumoase si povesti”.

   Ana Wagner este designerul creatiilor Casei Wagner pe care le executa alaturi de o echipa de artisti-colaboratori ai atelierului .

   Ana iubeste fantezia si rigoarea deopotriva si asta se vede in produsele atelierului pe care il conduce. Creatia, crede Ana, nu inseamna haos, nici boema, ci presupune disciplina, ordine si profesionalism. Dupa cum rigoarea fara fantezie si fara sclipirea talentului este mediocritate pura, platitudine.

   Marca ”Wagner arte frumoase si povesti”, creatia Anei, s-a impus pe scena manufacturilor romanesti prin povestile asternute pe portelanuri cu tehnici clasice de pictura handmade. Imbinarea dintre rigoarea tehnicii handmade - mereu rafinata - si fantezia subiectelor este caracteristica marcii Wagner.

   Anei ii place stralucirea discreta a lucrului bine facut, meserias lucrat, dupa toate canoanele mestesugarilor de demult. Ana Wagner are o ambitie: atelierul Wagner a mers si va merge totdeauna pe drumul greu al descifrarii tainelor mestesugurilor care transforma portelanul brut in obiecte care fac lumea mai frumoasa.

   Anei ii place modestia manufacturierului sigur pe meseria lui si se bucura cind aude ca ”Wagner arte frumoase si povesti” este o mica victorie a frumosului intr-o lume bantuita prea mult de prost gust si de urat.