1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Wagner arte frumoase si povesti

 

Colectia de dantele

   In noiembrie 2008, Ana Wagner a propus la Hotelul Novotel - Bucuresti expozitia “Colectia de dantele”. Unul dintre subiectele preferate ale artistei, dantela, a fost imaginat si transpus pe obiecte de portelan, intr-un concept ce aduce portelanul in contexte si instalatii dintre cele mai nonconformiste. Piesele fine din portelan pictate manual au fost regasite in camera de baie, in dormitor, pe masuta pentru servit micul dejun in pat, sau in gradina. 

   Ideea expozitiei este bazata pe sase spatii diferite ale unei case in care gasim obiectul de portelan in diverse contexte. Ana Wagner si-a imaginat sase mici scenografii, sase colturi ale spatiului intim al unui cuplu: Isabella si Salvador (personaje care apar in lucrarile de grafica si pictura ale artistei mai tot timpul).

   In camera de baie am regasit lavoarul sau pisoarul pictate manual dar si tava de argint cu cesti si ceainic pictate manual cu aceeasi tema a dantelei, pentru servirea ceaiului direct in cada.

   In dormitor am avut surpriza de a gasi cizmele din portelan  ale domnului Salvador lasate linga pat sau tava speciala pentru micul dejun cu obiecte din portelan.

   Gradina sau camera de zi, de asemenea, au reprezentat spatii in care au fost asezate piesele din portelan.

   Expozitia “Colectia de dantele” a fost un eveniment-show, in care Ana Wagner a experimentat intr-o stare de mare libertate diverse zone ale artei. De la arta decorarii portelanului, pana la arta decorarii spatiilor de interior si a scenografiei.